1

RUJUKAN PEGAWAI TADBIR DIPLOMATIK 2019
SEDANG CARI CONTOH SOALAN PTD M41?
Usah Mencari & Risau Lagi! Anda kini berada di Satu-satunya Laman Utama Untuk Mendapatkan Pakej Rujukan Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik Versi Kemaskini 2019.

Rujukan Kami Lengkap Dengan Contoh Soalan PTD Dengan Jawapan Beserta Nota Malaysia Terkini Yang Bakal Jimat Masa Persediaan Anda.

Nota Terkini Dasar Kerajaan Malaysia Baru Disediakan. Anda Tak Perlu GOOGLE Lagi. Kami Sediakan Nota Untuk Anda.RUJUKAN UTAMA PEPERIKSAAN
Rujukan Versi 2019 Ini Merupakan Panduan Utama Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik. Lengkap Dengan Contoh Soalan dan Jawapan Serta Nota Berkaitan Yang Bakal Jimat Masa Persediaan Anda

Untuk Menempah Sila Klik Butang Tempahan di bawah. Anda Akan Di Bawa Ke Laman Pilihan Pakej. Buat Pilihan Pakej & Lakukan Pembayaran.

Anda Akan Menerima Panduan Setelah Pembayaran Anda Disahkan.

JUALAN AKAN DI TUTUP DALAM:

 • Sebenarnya Lebih Cepat Anda Buat Tempahan Lebih Banyak Masa Studi Anda ~ Dapatkan Sekarang Sebelum Jualan di TUTUP
 • Ini Rujukan “Core” Peperiksaan Online Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik Anda Dengan…
 • Puluhan Contoh Soalan Seksyen A terkini untuk anda
 • Puluhan Contoh Soalan Seksyen B bakal beri kelebihan studi anda
 • Contoh Soalan Kefahaman Bahasa Inggeris Bakal Dedahkan Anda Dengan Realiti Peperiksaan PTD
PAKEJ LENGKAP PTD M41
 • Himpunan Nota Ringkas
 • Contoh Soalan & Jawapan
 • Huraian Format 2019
 • Pecahan Seksyen
INI PANDUAN UTAMA YANG BAKAL MEMBANTU ANDA?


Panduan ini disusun rapi untuk bantu anda sukses sesi Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik 2019 nanti. Ini yang bakal anda perolehi:
 • Rujukan ini disusun untuk memberikan “booster’ kepada persediaan anda. Sesi Peperiksaan 2019 sudah tidak lama lagi.
 • Anda perlukan sesuatu yang komprehensif dan kami di sini mahu BANTU anda! Panduan ini bakal jimat masa anda! Kami bantu anda dengan penyediaan panduan lengkap dengan contoh soalan dan jawapan untuk persediaan pantas anda. Anda bakal jimat 36 JAM!
 • Untuk Jelas format 2019. Kami sertakan sekali Huraian Format 2019. Untuk anda lebih faham bagaimana tackle setiap seksyen peperiksaan. Jika anda menggunakan rujukan 2017 ke bawah, anda akan mengalami kerugian besar. Format telah diubah!
 • Kami bantu anda faham format terkini! Contoh contoh soalan dibina untuk memberikan gambaran jelas kepada anda bagaimana soalan ditanya.
 • Apa Perlu baca dalam Seskyen Pengetahuan AM. Kami sediakan soalan & jawapan agar anda tahu apa isu semasa popular.
 • Untuk Seksyen Matematik pula kami sediakan set soalan terkini untuk anda. Agar anda terbiasa dengan soalan yang bakai diajukan dalam exam.
 • Seksyen Pemahaman Bahasa Inggeris Bukan Masalah. Studi Jer
RUJUKAN UTAMA PTD M41
INI PANDUAN CORE UNTUK CALON PEGAWAI TADBIR DIPLOMATIK
Ia Disusun Khas Berdasarkan Format 2019


Kami Padatkan Nota, Soalan & Jawapan Dalam Rujukan Pegawai Tadbir Diplomatik di Bawah


 • Semenjak 2008 Rujukan Kami Telah Membantu RIBUAN CALON Peperiksaan SPA
 • Rujukan Pegawai Tadbir Diplomatik ini Merupakan Versi Update Yang Berbeza Dari Sesi Peperiksaan Lepas
  Kami Tahu Ramai Calon Baru Sesi Ini.
 • Nota Dasar Kerajaan Malaysia Baru Kami Sediakan Khas Untuk Peperiksaan Kali Ini. Yang Pasti, Tiada Panduan Lain Selengkap Ini di Pasaran
 • Format Peperiksaan 2019 Berbeza dengan Sesi sebelum ini. Jadi apa perlu studi?
 • Kami sediakan Puluhan Contoh Soalan & Jawapan. Seperti calon sebelum ini kaji soalan yang bakal di tanya. Biasakan diri anda.
 • Ada Nota Khas untuk Anda. Jimat masa persediaan anda. Kami Mudahkan Studi Anda
 • Tiada Masalah Lagi Tentang APA nak STUDI?? Kami ada SOLUSI Untuk anda
LENGKAP DENGAN KOMPONEN SETIAP SEKSYEN BERIKUT
NOTA & SOALAN PENGETAHUAN AM


NOTA & SOALAN MATEMATIK


SOALAN KEFAHAMAN BAHASA INGGERIS


NOTA DASAR KERAJAAN DLL


TAHU TAK ANDA CALON PTD RESAH TANPA BANTUAN
Anda Boleh Lihat Sendiri Email Yang Diterima Dari Calon Pegawai Tadbir Diplomatik 2019 Seperti Anda. Permintaan Mendapatkan Rujukan, Contoh Soalan Pengetahuan AM & Pemahaman Bahasa Inggeris di Bawah.
Sesi November 2017 Menyaksikan 61,738 Calon Menduduki Peperiksaan. Ramai Bukan? Persaingan Begitu Sengit. Ramai Dari Calon Ini Mendapatkan Rujukan PTD ini.


Ramai Calon Yang Perlukan Panduan & Kami Merupakan Penyedia Utama Panduan Jawatan Kerajaan. Ini Antara Ribuan Email Kami Diterima.


Kebanyakan Calon Kali Pertama Tidak Jelas Format & Jenis Soalan. Akibatnya Persediaan Terjejas


Ramai Calon Masih “Blur” Apa Nak Studi. Sebenarnya Tak Perlu Studi Semua Topik. Baca Yang Perlu Sahaja
TAHU TAK KAMI MEMPUNYAI TRACK REKOD BANTU PULUHAN RIBU CALON!
Di Bawah Antara Testimoni Fresh Calon PTD Sesi November 2017. Ini Bukti Panduan Ini Berguna Untuk Mereka
Rujukan kami telah membantu ribuan calon Peperiksaan sebelum anda. Anda yang lulus pada kali pertama ambil, anda yang dah 6 kali duduki peperiksaan baru lulus. ada yang 3 kali ambil peperiksaan dan akhirnya lulus setelah berkali-kali mencuba.

Banyak lah kisah mereka jika nak diceritakan. Anda baca sendiri kisah mereka ini…

Jadi ambil peluang ini mendapatkan panduan ini dan berjaya dalam Peperiksaan PTD nanti

JADI, INI PANDUAN YANG ANDA PERLUKAN


Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopydan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.
 • Rujukan ini disusun untuk memberikan ‘booster’ kepada persediaan anda. Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik nanti nampak mudah, tapi halangan besar menanti anda di hadapan jika tidak bersedia. Anda perlukan sesuatu yang komprehensif dan kami di sini mahu BANTU anda!
 • Bagaimana soalan ditanya! Kami bantu anda untuk buang gugup + ‘blur’ peperiksaan online nanti.
 • Contoh-contoh soalan dibina untuk memberikan gambaran jelas kepada anda bagaimana soalan ditanya.
 • Lebih Contoh Soalan & Jawapan untuk melazimkan anda dengan format 2019
 • Update Percuma Selama 3 Tahun
 • Ianya bukan soalan bocor atau soalan ramalan. Ianya lebih daripada itu. Soalan bocor ke ramalan tu tahap sekolah/universiti. Tinggalkan zaman tu. Kita nak masuk zaman pekerjaan. Kalau minda tu masih ada di kepala anda, ertinya anda masih belum cukup layak untuk masuk ke zaman kerjaya kerajaan tahun ini.
 • Apa yang anda perlukan adalah contoh soalan yang betul untuk melakukan persediaan. Kita nak bersaing dengan ribuan calon yang lain. Biar mereka semua tu cari soalan ramalan/bocor (ada ke?) Tapi anda fokus kepada persediaan untuk jawat jawatan dan jadi pegawai yang berwibawa. Prestij!
 • Tim Infokerjaya susun rujukan yang akan bantu anda tahun ini. Rujukan ini telah berjaya bantu calon-calon sejak tahun 2009 hingga sesi peperiksaan terakhir 2016.
 • Ini panduan lengkap yang anda perlukan…
JADI USAH TUNGGU. TEMPAH SEKARANG
SOALAN LAZIM FAQs

Adakah ini soalan bocor dari SPA?

TIDAK! Soalan SPA adalah sulit dan ianya tertakluk kepada Akta Rahsia Rasmi. Soalan yang diberikan adalah umum untuk memberikan gambaran jelas bagaimana soalan ditanya dalam sesi peperiksaan ini

Pasti lulus ke kalau saya beli rujukan ini?

Kita tak janjikan anda lulus. Apa yang kami sediakan adalah rujukan termasuk nota, contoh soalan dan penerangan jawatan untuk memudahkan persediaan anda. Jika anda rujuk ‘snapshot gambar’ di atas, RAMAI yang telah lulus dengan rujukan ini. Mungkin giliran anda tahun ini?

Nota ini baru ke lama?

Nota peperiksaan disemak dan dikemaskinikan setiap kali peperiksaan diumumkan. Kita nak ada dapatkan maklumat yang tepat terutama berkaitan isu-isu berkaitan terkini. Contohnya senarai menteri kabinet yang dah ada bezanya untuk tahun 2018 berbanding tahun 2017 & 2016.

Soalan ramalan ini pasti naik ke masa exam nanti?

Sekali lagi, ianya BUKAN SOALAN RAMALAN. Soalan yang diberikan hanya sebagai contoh untuk memudahkan persediaan anda

Berapa lama buku ini akan sampai ke rumah saya?

Ianya BUKAN buku tetapi eBook jadi tidak melibatkan POS. Anda akan diberikan akses ke laman download untuk muatturun semua komponen selepas bayaran disahkan. Proses semakan dan pengesahan mengikut giliran (maksimum 24 jam selepas bukti bayaran diterima). Ianya dalam format PDF dan memerlukan perisian Acrobat Reader untuk bacaan. Jika tiada software ini, boleh muatturun PERCUMA di sini (KLIK SINI UNTUK DOWNLOAD

Jika ianya tidak membantu saya?

Jangan risau. Anda tempah dan studi dahulu.

PENAFIAN
Portal Pegawai Tadbir serta panduan yang dikeluarkan tiada kaitan dengan pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) atau mana-mana jabatan. Apa yang Tim Infokerjaya sediakan adalah bantuan persediaan calon untuk menduduki peperiksaan. Soalan yang disediakan bukan SOALAN BOCOR jauh sekali soalan sebenar peperiksaan. Ianya lebih kepada contoh soalan untuk memudahkan persediaan calon dilengkapi bersama nota-nota persediaan.

Atau, Daftar Nama Anda di Bawah & Kami Akan Email Link Tempahan Terus ke INBOX Anda.
DAFTAR

We value your privacy and will never spam you

");pageTracker._trackPageview();